VARAUTUMINEN JA TURVALLISUUS

Turvallisuus alkaa kotoa – aika päivittää väestönsuoja

Tiesitkö, että väestönsuojat suositellaan tarkastettavan vuoden välein ja suojan tiiveyskoe tulee suorittaa kerran kymmenessä vuodessa?

Väestönsuojien kunnostus ja tarkastus ovat parhaillaan ajankohtainen asia ja kuuma puheenaihe. Suurin osa väestönsuojista on unohdettu vuosiksi eikä kukaan ole selvillä niiden kunnosta. Suojaa on voitu käyttää varastona, ja pinnat ovat rapistuneet. Tilanne saattaa olla se, ettei vaadittuja laitteita ja varusteita ole lainkaan tai ne ovat epäkunnossa.

Väestönsuojan kunnon ylläpitäminen on kuitenkin lakisääteisesti kiinteistönomistajan asia.
Väestönsuojan varusteineen on oltava käyttövalmiina 72 tunnin kuluessa viranomaisten antamasta määräyksestä.

Väestönsuojat ovat kuuluneet rakentamismääräyksiin vuodesta 1938 ensin Helsingissä ja sitten sotien jälkeen koko maan laajuisesti.

Väestösuojan ylläpidossa ja huollossa tulee aina noudattaa valmistajan ohjeita. Niissä määritellään huoltovälit ja huollettavat kohteet. Määräaikaistarkastusten lisäksi myös suojan tiiveys tulee tarkastaa huollon yhteydessä.

Firesto Oy tarjoaa koko paketin väestönsuojan hoitoon

Suomessa myös taloyhtiöiden väestönsuojat jätetään liian usein ilman huoltoa. Toisaalta niihin on voitu tehdä muutoksia, jotka vaarantavat suojan rakenteellisia ominaisuuksia. Jos suojan laitteet, kuten ilmanvaihtokoneet ja patoventtiilit jätetään huoltamatta, ne eivät pysy toimintakunnossa.

Säännöllisellä huollolla taloyhtiö saa kustannussäästöjä sekä tietysti myös turvaa asukkaiden elämään.

Firesto Oy tarjoaa väestönsuojien kunnostukset avaimet käteen palveluna.

Toimitamme tarvittaessa vaihtolavan, hoidamme raivaustyön ja viemme lavan romuineen mennessämme. Meiltä asiakas saa tarkastukset ja tiiveyskokeet, tyhjennyksen, kuntoon saattamisen, huollon ja käyttöönoton – koko paketin.

Copyright 2024 © Firesto Oy